dexter

BÖLÜM 1 - ayrıntı -

......
..tüm mesele suyu 60 derecede yakalamak. anında içilebilir kahve formülümün sırrı bu kadar basit değil tabii ki!. mesela kaşık; kupa ağzı ve sapı kadar ayrıntı içerir. karıştırmayı kısa tutarak aldığın o ilk yudumun tadını vermez sonrakiler...


BÖLÜM 2 - tanışma -

...
..kaynama noktasında samimi yaşamayan herkes düzülmeli dedi adam.
ya Plan o ne olacak.
ayrıntıları yaşayamıyorsan devamlı Plandan sapacak nedenlerle karşılaşırsın. Unutmaman gereken her zaman bir şansının olduğu.


BÖLÜM 3 - vazgeçiş -

...
..ne istediğini bilmeyen beyinlerin çırpınışı tüm bunlar.  devamlı bir deneme yanılma, deneme yeterli-yetersizlik çarpışmasında her beynin pan-zehiri de başka olmalı. Beyniminkini bulma aşamalarında vazgeçemeyeceğim hiçbir şeyim kalmamalı diyerek miydi, ne zaman başlamıştı tüm bunlar.. Müzik, alkol, sex, bilinen tüm uyarıcılar dozaşımında her varyasyonda mantık özü çalkalamalar yarım zamanlı iş hayatı ve her geceden yıllar sonra: kalmayan sadece merhamet.


Bölüm 4 - ölüm -

...
..kalite standartları beyniyle orantılı bu insanların. bazen bariz görünen biri olursun hayranlık uyandırır, bazense duyulan. veya her ikisini de yapabilen bir çizgi tutturduğunda senin için ölebilecek bir ordu kurarsın, oynarsın. oynarsın.. Attığın kahkahalarla aldığın zevk, beyin ölümünü sessizce gerçekleştirir. Mekanikleşen yaşam ve kurşun askerlerin ruhsuzluğu gerçeği kabul etmemek için savaşsa da dört duvar odanın dışındaki yaşam belirtilerini fark edemeyecek kadar geç kalmışsındır. Ölüm yakındır.



Bölüm 5 - ölümsüzlük -

...
.. Geldiğini duymamıştık. Dolap ve yatak arası bir minderde Ragıblaydık. Sonra çıktık odadan. Sonra rüyadaymışçasına geçti zaman.. bi ara üşüdük. sonra unuttuk. uyuduk. uyandık  hala sabah olmamıştı.. unuttuk o gece her'şeyi.. ve sonra; kıyametin koptuğunu ilan ettiysek de inanmadı kimse.. kıyamet koptu, dünya tersine döndüya artık ne yaşanırsa yaşansın yeryüzünde şaşırtamayacaktı ikimizi..
Afiyet bal şeker helal olsun sana.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar